Mexikanska skinkmedaljoner i jalapeno-sås

Serverar: 4 portioner

Starkt, maget och gott!

Ingredienser

  • 350 g fläskfilé
  • 1/4 tsk sött chilipulver
  • 10 g smör
  • Salt
  • Sås
  • 2 syltade jalapeno-chilifrukter från burk
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 liten lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 kanelstång
  • 3 nejlikor
  • 1 knivsudd stött spiskummin
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • Bönsallad
  • 2 dl torkade svarta Brasilianska bönor blötlagda i vatten över natt
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sherryvinäger
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk färskhackad koriander
  • 5 stora salladsblad ex Lollo rosso
  • 50 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka först bönorna. Häll bort vattnet som bönorna legat i blöt i och koka bönorna i nytt saltat vatten på hög varme. Minska värmen och låt bönorna koka på svag värme en timmes tid.
    2. Skär fläskfilén i fyra stycken tre centimeter tjocka medaljonger. Krydda med chilipulver på båda sidorna och låt dem vila medan du gör såsen.
    3. Mixa de två-tre jalapenochilifrukterna med de skalade tomaterna (med vätska).
    4. Rensa och hacka lök och vitlök. Stek vitlök och lök på medelvärme i olja i en gryta med lock tillsammans med kanel, nejlikor och spiskummin. Minska värmen och låt steka i tre minuter.
    5. Ta bort kärnhusen på de färska paprikorna och skär dem i små bitar och lägg i pannan. Tillsätt den mixade chilimassan och låt alltsammans sjuda i 30 minuter på svag värme, halva tiden under lock.
    6. Smält smöret i en panna och lägg i medaljongerna när smöret har tystnat. Låt steka cirka en minut på varje sida. Salta, minska värmen till medelvärme och låt medaljongerna steka färdigt, fyra-fem minuter på varje sida.
    7. Marinera de kokta bönorna i olja, vinäger, vitlök, salt och peppar till salladen och strö över koriander.
    8. Lägg upp bönorna på de sköljda salladsbladen i mindre bitar. Strö över med hyvlad parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben