Mexikanska tortillas

Serverar: 4 portioner

Tortillas med mexikanskt köttfärs och gröna tillbehör

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk pepparfrukt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 lagerblad
  • 1 burk tomatkross à 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • 1 burk röda kidneybönor à 400 g
  • 2 strimlade paprikor, gärna olika färger
  • 2-3 klyftade tomater
  • 1 lövtunt skivad rödlök
  • 1-2 skivade avokador blandade med citronsaft
  • 2 dl kesella
  • 1 dl lagrad riven ost
  • Lätt värmda tortillas, mjukt tunnbröd eller pitabröd
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja. Använd en stor stekpanna eller stekgryta.Strimla pepparfrukten och peta bort kärnorna för mildare smak. Rör ner pepparfrukt och färs och låt fräsa under omrörning tills färsen grynar sig. Rör ner spiskummin, paprika och lagerblad, fräs ytterligare ett par sekunder.
    2. Späd med tomatkross, sätt till tomatpuré, salt och peppar och låt fräset sjuda utan lock i 10 minuter. Ser det mycket torrt ut så späd med lite vatten, smaka av.
    3. Spola bönorna i kallt vatten och lägg dem i mitten på ett stort fat. Lägg högar av paprika, tomat, lök och avokado runt om. Blanda kesella och ost och servera ur separat skål. Var och lägger hett köttfärs på varma bröd, lägger på bönor och grönsaker och poppar med lite ostkräm innan brödet rullas eller viks till ett paket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben