Mexikanskt ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God risvariant

Ingredienser

  • 2 dl ris matolja
  • 6 dl kyckling eller grönsaksbulljong
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chili (helst jalapeno)
  • 1 litet knippe bladpersilja eller färsk koriander
  • Salt
  • Instruktioner

    Hacka löken och vitlöken och fräs tillsammans med riset i matolja tills löken börjar bli lite genomskinlig. Rör om under tiden så att inte riset fastnar i botten. Häll på buljong, finhackad chili, salt och låt sjuda under lock i 20-25 minuter tills riset är färdigt. Rör ner hackad persilja eller koriander och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben