Mezze Maniche med svamp, pancetta och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Matig pasta med svamp och knaperstekt fläsk.

Ingredienser

  • 400g Zeta Casa Di Luca Mezze Maniche
  • 1 paket Delizie Pancetta , 160g
  • 1msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 400 g svamp ,valfri sort t.ex trattkantareller
  • 2-3 vitlöksklyftor hackade
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 2 msk citron , pressad
  • salt och nymalen peppar
  • 1 Zeta Mozzarella , 125g
  • 2 msk gräslök , finhackad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara ca 1 dl av pastavattnet. Stek pancettan i lite olivolja, ganska hårt så den blir gyllenbrun och lite knaprig. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    2. Stek svampen tillsammans med vitlöken i olivoljan, salta och peppra. Vänd ner den nykokta och avrunna pastan i svampen, tillsätt citronsaften och bryt i mozzarellan. Späd med lite pastavatten, ringla över extra olivolja. Avsluta med att blanda i gräslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben