Mias choklad- och zucchinitårta med hallon

Serverar: 12 portioner

Läcker, god och lite annorlunda tårta fylld med hallon och en krämig chokladkräm på toppen.

Ingredienser

  • 4 stora ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 200 g zucchini
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 140 g mörk choklad
  • 100 g osaltat smör
  • Fyllning
  • 700 g frysta hallon
  • Topping
  • 75 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 400 g florsocker
  • Garnering
  • Hallon
  • Vit choklad
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Riv zucchinin grovt. Blanda ner mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i den vispade äggsmeten. Rör ner smält choklad, smält smör och zucchini.
    3. Smörj en bakform ca 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 60 minuter. Låt den svalna helt och dela den sedan i två bottnar.
    4. Tina hallonen och mosa dem lätt. Bred hallonröran på den nedre tårtbotten. Lägg den andra ovanpå.
    5. Smält smör, choklad samt philadelphiaost och vispa ner florsockret så att det blir en kräm.
    6. Bred toppingen försiktigt över tårtan. Dekorera med massor av hallon, riven vit choklad och lite myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben