Mickes köttfärskaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegott till potatismos och lingonsylt.

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 dl havregryn
  • 3 kokta , mosade potatisar
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 burk champinjoner
  • 1 burk krossade tomater
  • Riven ost
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Blötlägg havregrynen i vattnet och uppvispade ägg i ca 10 minuter.
    2. Smörj en liten långpanna eller stor ugnsform.
    3. Blanda i färsen i havregrynen och krydda. Tillsätt de mosade potatisarna. Blanda väl. Platta ut färsen i formen och lägg på svamp, krossade tomater och ost. Strö på grillkrydda. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.
    4. Servera med potatismos och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben