Mickes magnifika äggröra

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Detta är min goda äggröra som jag äter flera morgnar i veckan.

Ingredienser

  • 4-5 ägg (lite beroende på storleken, och hur hungrig man är)
  • 30 g margarin
  • 1 riklig matsked arla lätt crème fraiche, franska örter
  • 1 krm havssalt
  • 1 krm peppar
  • 1 nypa finhackad färsk gräslök
  • 5-6 cocktailtomater
  • 2 champinjoner
  • 2 skivor hårt rustikt surdegsbröd
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt spisen på medelhög värme och lägg i margarin och ägg i en teflonbelagd kastrull.
    2. När smöret börjar smälta, börja röra i kastrullen, antingen med en träslev eller en degskrapa "slickepott" som klarar höga temperaturer (annars kommer plasten att smälta).
    3. Rör kontinuerligt och ta ibland bort kastrullen från plattan en liten stund och fortsätt röra, för att inte äggen ska bränna fast för mkt i bottnen (värmen sitter ändå kvar i kastrullen).
    4. När äggröran har fått en fast men ändå lite såsig och krämig konsistens, vänd ner crème fraiche, kryddor och gräslök
    5. Rosta brödet lite lätt i en brödrost, är det tillräckligt hårt behövs inte detta.
    6. Stänk lite olivolja över brödet, lite havssalt också om man gillar det extra salt, lägg på äggröran på brödet och garnera gärna med lite extra gräslök eller persilja.
    7. Vill man göra det lite extra så kan man, medan man gör äggröran, vid sidan om ta en stekpanna och lägga i delad svamp och hela cocktailtomater och steka dem lite så de får färg och ha detta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Wernstyle 12 december 2009

    Gud vilket äckligt recept. Du verkar inte kunna laga mat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben