Vad kul det var att plocka fram dagispärmen och hitta guldklimp efter guldklimp som man har glömt bort sedan dagistiden! De recept som barnen inte var så förtjusta i har vi tagit bort, så det är bara pärlorna kvar.
Ingredienser
3 msk ströbröd
1 burk hela tomater, 400 g
400 g blandfärs
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ägg
1 tsk oregano
Salt
Peppar
1½ dl buljong
2 msk timjan
Instruktioner
Häll ströbrödet i en bunke och låt det svälla i spadet från tomatburken. Tillsätt färs, hackad lök, pressad vitlök, ägg, oregano, salt och peppar. Blanda om väl och forma färsen till en limpa. Gör en fördjupning i färsen och lägg i de hela burktomaterna.
Lägg limpan på ett smort, ugnssäkert fat, häll buljongen vid sidan om och strö över timjan. Stek i 200° ugn ca 45 minuter. Servera med potatis och grönsaker.