Middagslåda (dagisrecept)

Serverar: 4 portioner

Vad kul det var att plocka fram dagispärmen och hitta guldklimp efter guldklimp som man har glömt bort sedan dagistiden! De recept som barnen inte var så förtjusta i har vi tagit bort, så det är bara pärlorna kvar.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 400 g blandfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl buljong
  • 2 msk timjan
  • Instruktioner

    1. Häll ströbrödet i en bunke och låt det svälla i spadet från tomatburken. Tillsätt färs, hackad lök, pressad vitlök, ägg, oregano, salt och peppar. Blanda om väl och forma färsen till en limpa. Gör en fördjupning i färsen och lägg i de hela burktomaterna.
    2. Lägg limpan på ett smort, ugnssäkert fat, häll buljongen vid sidan om och strö över timjan. Stek i 200° ugn ca 45 minuter. Servera med potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben