Paprikafisk (dagisrecept)

Serverar: 4 portioner

Det här är ett av min mamma Gulls populära recept från när hon lagade mat på dagis här i Göteborg.

Ingredienser

  • 400-600 g djupfryst fiskfilé av sej, hoki eller torsk
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 krm curry
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 färska tomater
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Tina fisken så mycket att den kan skäras i ½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
    2. Smält matfettet i en vid kastrull, fräs curryn en stund och lägg i paprikastrimlorna. Rör om och häll i tomatkrosset. Smaka av och koka röran några minuter. Lägg i fiskbitarna och sjud alltsammans 10-12 minuter eller tills fisken är vit och fast.
    3. Skiva tomaterna och fördela dem över fisken, strö på dillen och servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben