Sommarpaella (dagisrecept)

Serverar: 4 portioner

Det här var populärt på sommaren, när barnen kunde sitta ute och äta!

Ingredienser

  • 8-10 kycklingben, färska eller frysta
  • Salt
  • Peppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2½ dl långkornigt ris eller avorioris
  • 1 pkt saffran, ½ g
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • Röd paprika efter smak, finhackad
  • 1 pkt djupfrysta gröna ärter, 250 g
  • Instruktioner

    1. Bryn färska eller frysta tinade kycklingben runt om i litet matfett i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt riset i stekpannan, blanda i saffran och späd med vattnet. Låt koka upp och smula i buljongtärningen.
    2. Låt allt koka på mycket svag värme under lock 20 minuter. Blanda i hackad röd paprika efter smak och tillsätt även gröna ärter. Låt stå 5 minuter under lock.
    3. Lägg upp kycklingbenen i ett dekorativt mönster på en bädd av saffransris och grönsaker. Man äter ju även med ögonen ...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Satay 26 juli 2010

    MIn 15 månaders tyckte det här var supersmaskigt! Det tyckte även jag och min sambo, men vi kommer krydda lite mer nästa gång med kryddor med lite drag i. Tack för ett enkelt o gott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben