Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil (dagisrecept)

Serverar: 4 portioner

Det här är ett recept som vi lagade på dagis men det är ursprungligen hämtat från ICA på nätet.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst fiskfilé, t ex sej, hoki eller torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk senap
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk dragon
  • 1 pkt djupfryst broccoli, 250 g
  • Instruktioner

    1. Tina den djupfrysta fisken. Skär den i mindre bitar och lägg dem i matberedare. Mixa fisken med salt, cayennepeppar, potatismjöl, ägg och mjölk. Forma smeten till biffar och stek dem på medelvärme i matfett i en stekpanna, ca 4 minuter per sida.
    2. Gör såsen genom att blanda gräddfil, de båda senapssorterna, salt och dragon. Servera fiskfärsbiffarna med såsen, kokt potatis och broccoli.
    3. Ett bra tips är att blanda ned hackad gräslök i fiskfärsen. Det ger en mild löksmak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben