Det här ar en festlig måltid som med fördel kan tillagas när primörerna har sin högtid. Passar utomordentligt bra som huvudrätt kring midsommar. Kan även tillagas under andra delar av året men välj då små delikatesspotatisar.
Ingredienser
600 g gös
8-10 anjovisar
Anjovisspad
1 kg färskpotatis
Smör
2 dl vispgrädde
2 dl torrt vin
1 purjolök
1 knippa grovhackad dill
Instruktioner
- Sätt ugnen till 200 grader Celcius
Stek potatisen i smör i en panna
Häll anjovisspad, grädde och vin i pannan
Salta och peppra,
Tillsätt purjolök
Sätt in i ugnen 10-15 min.
Ta ut pannan och lägg gösfile’erna på potatisen och ställ tillbaka i ugnen 5-10 min tills gösen är klar. Toppa med dill innan serveringen.
Lättkokta späda morötter pasar bra till som sidorätt.
En skiva flerkornsknäckebröd rekommenderas
- En kall Riesling passar bra till eller ett mustigt väl avkyllt öl
Liknande recept
Kommentarer (0)