Midsommargös med anjovis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här ar en festlig måltid som med fördel kan tillagas när primörerna har sin högtid. Passar utomordentligt bra som huvudrätt kring midsommar. Kan även tillagas under andra delar av året men välj då små delikatesspotatisar.

Ingredienser

  • 600 g gös
  • 8-10 anjovisar
  • Anjovisspad
  • 1 kg färskpotatis
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vin
  • 1 purjolök
  • 1 knippa grovhackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen till 200 grader Celcius Stek potatisen i smör i en panna Häll anjovisspad, grädde och vin i pannan Salta och peppra, Tillsätt purjolök Sätt in i ugnen 10-15 min. Ta ut pannan och lägg gösfile’erna på potatisen och ställ tillbaka i ugnen 5-10 min tills gösen är klar. Toppa med dill innan serveringen. Lättkokta späda morötter pasar bra till som sidorätt. En skiva flerkornsknäckebröd rekommenderas
    2. En kall Riesling passar bra till eller ett mustigt väl avkyllt öl

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben