Midsommartårta med citruskräm

Serverar: 6-8 portioner

Härlig jordgubbstårta fylld med frisk citruskräm som inte gör den så söt.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Citruskräm
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 3 ½ dl grädde
  • Garnering
  • ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten tillsammans med apelsinskal Häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
    2. Citruskräm: Lägg gelatiner i kallt vatten ca 10 minuter. Riv apelsinen och citronen. Pressa saften ur båda. Rör ner ägg, socker, skal och saft i en kastrull, värm och vispa tills krämen tjocknar. Rör ner gelatinet och smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda ner i krämen.
    3. Dela kakan i två bottnar. Lägg ihop dem med kräm och delade jordgubbar emellan. Bred resten av krämen ovanpå och runt kanterna. Garnera med jordgubbar

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben