Midsommartårta

Serverar: 10 portioner

När sillen och potatisen är slut och snapsvisorna har klingat ut, börjar det bli dags för den praktfulla avslutningen - solmogna jordgubbar och ljuvligt len apelsinkräm i en härlig midsommartårta!

Ingredienser

  • 300 g smör eller margarin
  • 1½ dl socker
  • 3 äggulor
  • Skal från 2 apelsiner
  • Saft från 1 apelsin
  • 1 ask mandelspån
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 förpackning stora tårtbottnar
  • Instruktioner

    1. Rör matfettet mjukt, tillsätt socker och äggula och rör allt riktigt smidigt.
    2. Riv av det yttersta på apelsinernas skal och lägg hälften i smörkrämen. Pressa apelsinen och häll saften i smörkrämen. Rör om väl och smaka av med mer apelsinskal.
    3. Rosta mandelspånen i en stekpanna eller på plåt i ugn 175 grader ca 8 minuter.
    4. Skölj jordgubbarna. Lägg undan 3/4 av bären till garneringen. Ta bort fästet på resten av jordgubbarna och skiva bären.
    5. Lägg en tårtbotten på ett vackert fat, bred på lite apelsinkräm och täck med skivade jordgubbar. Upprepa med ännu en botten, kräm och jordgubbar. Täck tårtan med den översta bottnen och tryck till helt lätt.
    6. Bred resten av apelsinkrämen över tårtan och på kanten. Täck kanten med mandelspån. Garnera med stora halverade jordgubbar och lägg resten av jordgubbarna runt om på fatet. Låt stå kallt till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben