Fin midsommartårta

Serverar: 12 portioner

Baka gärna bottnarna dagen innan. Tårtan blir jättefin!

Ingredienser

  • 225 g smält smör
  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 3 1/2 dl extra fint vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • Fyllning 1
  • Ca 1 dl lemon curd (färdig köpt på burk)
  • Fyllning 2
  • 250 g färska jordgubbar (skurna i bitar)
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk florsocker
  • Dekoration
  • Vispgrädde
  • Florsocker
  • 250 g färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och ströa en rund bakform.
    2. Blanda ingredienserna till bottnarna och grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
    3. Rör philadelphiaosten mjuk med gaffel. Vispa grädden med florsocker. Rör ihop ost, grädde och jordgubbar så att jordgubbarna slarvmosas. Dela bottnen i 3 delar.
    4. Fördela lemoncurden på första bottnen och grädd- ostblandningen på den andra. Vispa grädde med florsocker och bred på översta lagret. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben