Midsommartårta

Serverar: 6-8 portioner

Superenkel och supergod marängtårta!

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • kokos till formen
  • Instruktioner

    Sätt ugen på 250 grader. Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter och strö med kokos. Blanda alltsammans och vispa till hårt skum. Lägg i formen och ställ in i ugnen och STÄNG sedan av ugnen och låt stå i minst 5 timmar (eller över natten) . Du har en hög och fin marängtårta nästa dag. Vispa grädde och lägg på färska jordgubbar och midsommartårtan är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    koktoken 15 juni 2009

    En fråga: Ska man stänga av ugnen på en gång sedan man ställt in formen där?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben