Midsommartårta

Serverar: 12-14 portioner

God och fräsch sommartårta att njuta av...

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl osaltade hackade cashewnötter eller sötmandel
  • ½ dl strösocker
  • 100 g Svenskt smör
  • 1 äggula
  • 100 g mörk choklad
  • Vaniljkräm
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1½ dl mjölk 3%
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk maizena eller potatismjöl
  • ca 1 msk vaniljsocker
  • 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Hacka samman mjöl, nötter, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Nagga botten.
    4. Låt stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200º.
    5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 15- 20 minuter.
    6. Hacka chokladen grovt. Ta pajformen ur ugnen.
    7. Fördela chokladen i pajskalet och låt den smälta. Bred ut chokladen till ett jämnt lager.
    8. Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar.
    9. Låt den svalna. Smaksätt med vaniljsocker.
    10. Bred ut vaniljkrämen i mördegsskalet och lägg i de skivade jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mahachaer 24 juni 2012

    Den har tartan var en stor hit. Jag gjorde den i fredags for 15 personer, och alla alskade den. Kommer absolut goras om.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben