Midsommartårta med jordgubbar, rabarber och maräng

Serverar: 12 portioner

Världens bästa jordgubbstårta funkar förstås till alla tårtkalas! Dubbla gärna satsen och baka den i en stor djup ugnsplåt så att den räcker till många.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl socker
  • 5 äggulor
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 4 dl Rice Krispies
  • Rabarber- och jordgubbskräm
  • 200 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • ½ dl socker
  • 1 msk vatten
  • Topping
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret och vänd varsamt ner Rice Krispies.
    4. Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt tårtorna kallna.
    5. Rabarber- och jordgubbskräm: Skiva rabarbern och jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Värm under omrörning och låt småputtra ca 10 minuter.
    6. Vispa grädden fluffig. Halvera jordgubbarna. Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna och toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbarna. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben