Mikaels köttfärssoppa med sötpotatis

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 1 timme

Balansen mellan starka kryddor, syrligheten i vinäger eller ketchup, och den söta potatisen och kikärtorna ger en mycket smakrik, mustig, mättande och god middagssoppa.

Ingredienser

  • 300-500 g nötfärs
  • 2 stora grovt tärnade gula lökar
  • Ca 15 skivade vitlöksklyftor
  • 2 stora pepparfrukter efter smak, eller 1 finhackad habanero
  • 1 chipotle (torkad rökt chili)
  • 1 stor sötpotatis, skuren i cm-stora kuber
  • 1 burk kikärtor
  • 4 tsk paprikapulver
  • 2 tsk stark curry
  • 1 tsk spiskummin (kan uteslutas)
  • 1 gnutta socker
  • 2 burkar passerade tomater
  • 1 sprut ketchup, eller en gnutta vinäger
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1 knippe färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärs, lök och vitlök tills det fått lite färg Blanda ner sötpotatisen och stek lite till
    2. Tillsätt de passerade tomaterna, chilin, habaneron, kryddorna och buljongtärningarna. Låt det sjuda i tio minuter.
    3. Smaka av med ketchup, mer vitlök, mer kryddor, salt och socker efter egen smak. Personligen tycker jag om det mycket starkt, och häller i ännu mer chili.
    4. Häll i en burk färdiga kikärtor. Vätskan kan man hälla i också om man vill.
    5. Prova dig fram till en bra balans mellan styrka och smak. Allra sist klipper man ner koriandern (kan uteslutas)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben