Den här soppan görs helt raw, dvs utan upphettning. Serveras direkt efter tillagning och är en underbar avslutning på en kryddstark middag exempelvis!
Ingredienser
2 dl vispgrädde
1/3 vaniljstång
Zest från 1 ekocitron
1 nätmelon
1-2 cm färsk ingefära
2 päron
Citronsaft
Instruktioner
- Blanda först vispgrädde med frön från vaniljstången och zest från en liten citron. Vispa rätt hårt och låt stå kallt medan du gör soppan.
- Karva ut köttet från en mindre nätmelon, kör ned i blender eller mixer till du har en helt slät och fluffig vätska. Riv ett par cm färsk ingefära fint, blanda ut i melonbasen.
- Just innan servering kör du två päron i en råsaftcentrifug. Skvätt i lite citron för att få den att hålla färgen och blanda med melonen.
- Servera omedelbart!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Detta låter gott! Men jag undrar vad Zest är för något? Är det saften eller?