Mikkans melonsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Den här soppan görs helt raw, dvs utan upphettning. Serveras direkt efter tillagning och är en underbar avslutning på en kryddstark middag exempelvis!

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1/3 vaniljstång
  • Zest från 1 ekocitron
  • 1 nätmelon
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • 2 päron
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda först vispgrädde med frön från vaniljstången och zest från en liten citron. Vispa rätt hårt och låt stå kallt medan du gör soppan.
    2. Karva ut köttet från en mindre nätmelon, kör ned i blender eller mixer till du har en helt slät och fluffig vätska. Riv ett par cm färsk ingefära fint, blanda ut i melonbasen.
    3. Just innan servering kör du två päron i en råsaftcentrifug. Skvätt i lite citron för att få den att hålla färgen och blanda med melonen.
    4. Servera omedelbart!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lunchdax 27 oktober 2010

    Detta låter gott! Men jag undrar vad Zest är för något? Är det saften eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben