Melonsoppa i eget skal

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 ½ dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar el 3 msk kycklingfond
  • 1 vattenmelon, ca 2 ½ kilo
  • 2 knipplökar
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • saft från 1 apelsin
  • 3/4 dl pressad citron
  • 3 droppar tabasco el 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärningar och se till att buljongen löser sig.
    2. Låt buljongen kallna.
    3. Skär ett lock av melonen och gröp ur fruktköttet med hjälp av kniv och matsked.
    4. Se till att det skal som blir kvar är minst 2 cm tjockt.
    5. Ta bort kärnorna och lägg fruktköttet i en matberedare.
    6. Kör några sekunder så att det mesta fruktköttet finfördelas, men lite bitar ska finnas kvar.
    7. Ansa och dela knipplökarna på längden och skär dem i tunna skivor.
    8. Strimla bleksellerin. Blanda allt i en skål.
    9. Låt stå kallt en stund innan du smakar av.
    10. Ställ också in melonskålen i kylen så länge.
    11. Servera soppan i melonskålen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben