Ingefärskryddad melonsoppa

Serverar: 4 portioner

Det går bra med de flesta meloner - men det är viktigt att den är mogen!

Ingredienser

  • 1 stor mogen melon (ca 1 kg)
  • 3/4 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk nypressad citron, eller efter smak
  • 1 tsk strösocker
  • Salt
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • Gräslök, klippt
  • Instruktioner

    1. Dela melonen, skrapa bort fröna, gröp ur köttet och lägg det i mixer eller matberedare. Mixa till en slät puré och stoppa för att skrapa rent sidorna om det behövs.
    2. Tillsätt den rivna ingefäran, den pressade citronen och sockret plus lite salt och köra så att allt blandas. Smaka av och tillsätt ev lite mer ingefära. Skrapa ner soppan i en skål, täck över och kyl den ca 30 minuter eller tills den är kall.
    3. Tillsätt grädde och blanda väl. Smaka av och krydda med lite salt och pressad citron om det behövs.
    4. Fördela soppan på fyra förkylda skålar och garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben