Ingefärskryddad skinkpanna

Serverar: 3-4 portioner

Ingefära och chili sätter spets på den här enkla pannrätten.

Ingredienser

  • 6-7 hg skinkstek eller picnicbog
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 dl vatten
  • ½ -1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 2-3 morötter
  • Instruktioner

    Skär fläskköttet i strimlor, elllr åtminstone avlånga bitar. Blanda ingefära, chiliflakes, vatten, salt och olja till en marinad. Blanda ner köttet. Låt marinera en timme ungefär. Rör om då och då. Mot slutet av marineringen skalar du morötterna och skär dom i strimlor. Blanda ner i köttet. Sprid ut i en långpanna och sätt in mitt i ugnen. Strö eventuellt över lite mera ingefära (mald). Sätt på grillelementet , 275 grader, 25-40 minuter beroende på hur tjocka dina köttbitar är. Kolla då och då. Lite grillyta ska det vara, men inte bränt. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben