Mustig skinkpanna

Serverar: 4 portioner

Ett perfekt rätt som du kan förbereda nästan helt. Före serveringen smaksätter du med citron och persilja.

Ingredienser

  • 600 g skinkschnitzel
  • ½ tsk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 3 sardeller
  • 1 stor burk hela tomater
  • 1 msk kapris
  • ½ citron
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor och krydda med ½ tsk peppar. Skala vitlöken och hacka den fint tillsammans med rosmarin. Blanda vitlök med paprikapulver och olja och blanda sedan ner det strimlade köttet och marinera i en timma.
    2. Skala och hacka löken fint. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Hacka sardellerna fint. Låt tomaterna rinna av och ta vara på vätskan. Skär tomaterna i bitar.
    3. Bryn köttet med sin marinad på stark värme i en stor stekpanna. Tillsätt lök, paprika, sardeller, tomater och kapris. Häll över hälften av vätskan från tomaterna, blanda väl och låt sjuda upp. Lägg på ett lock, sätt ner värmen och låt sjuda i 25 minuter. Häll på mer vätska om det behövs.
    4. Smaka av med salt, peppar och saften från citronen. Riv citronskalet fint och strö över skal och persilja. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben