Ingefärskryddad kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En smakrik viktväktarsoppa med bra "asiatisk" smak.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 salladslökar
  • 1 msk olja
  • 1-2 msk grön currypasta
  • 6 dl hönsbuljong
  • 2 dl kokosmjölk (lätt)
  • 1/4 tsk torkad ingefära alt. ca 1 tsk färskriven
  • 80 g nudlar
  • 100 g pak choi, går att ersätta med ex. spenat
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar eller strimlor och salladslöken i skivor.
    2. Fräs kyckling och lök i oljan och tillsätt grön currypasta, buljong och kokosmjölk. Krydda med ingefära.(Om du använder lätt kokosmjölk så börja med 1 msk currypasta eftersom smaken blir starkare med mindre fett.)
    3. Bryt ner nudlarna i soppan och låt allt puttra 2-3 minuter. Smaka av och tillsätt ev. ytterligare ingefära. Hacka pak choi och rör ner. Låt allt bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillawe 27 januari 2009

    En jättegod soppa, där Pak choi gjorde det mesta. Jag tog rödcurrypasta istället,den känns mindre vass. Snabb och enkel. Men jag saknade mängden för ingefäran. Den var glömd i receptet! Annars helt OK.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben