Kycklingsoppa för kropp och själ

Serverar: 4 portioner

En omsorgsfullt lagad kycklingsoppa smakar helt ljuvligt. En underbar middag som gör att man varvar ner efter en lång dag t.ex på arbetet eller i skolan.

Ingredienser

  • 400 g soppgrönsaker
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 kvistar slät persilja
  • 3 kvistar timjan
  • ½ tsk svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 kyckling, ca 1,2 kg
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • 1 ½ dl långkornigt ris
  • 2-3 morötter
  • 200 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. Skölj, skala och ansa soppgrönsaker och skär dem i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och torka av persilja och timjan. Stöt svartpepparkorn och kryddpepparkorn grovt i en mortel.
    2. Skölj kycklingen, lägg den i en stor kastrull och häll på 1-1 ½ liter vatten tills hönan är täckt. Tillsätt soppgrönsakerna, lök, vitlök, pepparblandningen, örter, lagerblad och 1 tsk salt. Koka upp, lägg på locket och låt sjuda ca 1 tim på svag värme.
    3. Ta upp kycklingen, sila buljongen och låt den svalna. Ta bort fettet från buljongen och ta av skinnet på fågeln. Ta loss kycklingköttet från skrovet och tärna det grovt. Ställ kallt.
    4. Hetta upp 1 ½ liter av buljongen. Tillsätt riset och låt koka 15 min. Skala morötterna och strimla dem fint. Skölj och ansa sockerärterna.
    5. Lägg morötter och sockerärter i buljongen och låt dem koka 5 min. Lägg i köttet och värm upp 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben