Mikrokyckling på spenatbädd

Serverar: 4 portioner

Tillagas i mikron. Kan också tillagas i vanlig ugn, 225 grader ca 20 - 25 minuter. Servera med ris och sallad.

Ingredienser

  • 1 pkt bladspenat
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Tina bladspenaten, krama ur den mesta vätskan. Pensla kycklingfiléerna med soja och krydda med paprikapulver och salt. Lägg spenaten i en mikrosäker form. Stöt rosépepparn grovt i en mortel och blanda ner i grädden. Häll grädden runt filéerna i formen.
    2. Tillaga på full effekt i 6 minuter, ta ut formen och pensla filéerna ytterligare en gång med soja. Strö över den rivna osten. Sätt tillbaka formen i mikron, tillaga ytterligare 8 minuter på full effekt.
    3. Kontrollera med en provsticka att filén är genomstekt. Är köttsaften röd, tillaga några minuter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben