Fläskfilé med citronspenat

Serverar: 4 portioner

Mört fläskkött som här serveras på en fräsch spenatbädd erbjuder mustig smak utan att ge onödigt fett. 274 kcal/portion

Ingredienser

  • 600 g fryst bladspenat
  • 2 citroner
  • 1 knippe ansad salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk fint hackat citrongräs eller ½ tsk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Låt spenaten tina. Dela en citron. Pressa 1 citronhalva och skär skalet i tunna strimlor. Skala 1½ citron och skär ut klyftorna från de vita hinnorna. Dela salladslöken på längden och skär den i 3 cm stora bitar. Skala vitlöken och hacka den fint.
    2. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs löken tills den börjar mjukna. Rör ner den hackade vitlöken. Lägg i spenaten och lägg på ett lock. Låt spenaten tina helt och hållet och sedan bli varm i kastrullen på medelvärme. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Skär fläskfilén i 8 skivor och tryck till dem lätt med fingrarna så att de blir platta. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fläskmedaljongerna 1 minut på varje sida. Svep in köttskivorna i aluminiumfolie och lägg in dem i ugnen på 50 grader. Lös upp stekskyn i stekpannan med vinet. Tillsätt citronsaft och hackat citrongräs eller citronskal. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner citronklyftorna i spenaten. Servera sås, spenat och fläskfilé garnerade med strimlor av citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben