Milda kalvfärsbiffar med persiljesås

Serverar: 4 portioner

Milt kalvkött mår ofta bäst av försiktig kryddning. Här serverar du fina biffar i en len gräddsås, med rofyllda smaker av grönsaksbuljong och persilja.

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 2½ dl tunn grädde
  • 3/4 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning med grönsakssmak
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Rör samman kalvfärs och ägg. Tillsätt 1½ dl av grädden, lite i taget, och krydda med salt och mycket vitpeppar. Forma smeten till små avlånga biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
    2. Koka upp vatten, buljongtärning i en låg, vid gryta. Lägg i biffarna och sjud dem under lock 8-10 minuter. Ta upp biffarna med hålslev.
    3. Rör ut vetemjöl med resten av grädden, häll redningen i kastrullen under omrörning och koka såsen under lock 3 minuter. Sila såsen om den ser grumlig ut. Smaka av och salta om det behövs.
    4. Hacka persiljan grovt. Du kan gott vara generös med persiljan. I såsen blir den ändå alltid mild och fin och ger rätten prägel. Lägg biffarna i såsen, tillsätt persilja och värm allt, men låt inte såsen koka. Servera kalvfärsbiffarna i såsen.
    5. Kokt eller pressad potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben