Min allra godaste kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Ingen kletig pajdeg i botten - degen läggs på enbart som lock, och är därför lätt att få så dekorativ.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 msk smör
  • 1 burk champinjoner, 200 g
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Bena ut kycklingen och skär den i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikorna, skala och skär löken tunt. Bryn svamp, lök och paprika. Strö över mjölet, späd med grädde och vatten. Blanda ner kycklingköttet. Smaksätt med kryddorna. Låt stuvningen koka ca 20 minuter.
    2. Gör under tiden pajdegen. Hacka ner margarinet i mjölet och arbeta samman degen med vattnet. Låt den ligga kallt en stund.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Kavla ut pajdegen till ett lock som passar formen. Häll i stuvningen, lägg på locket och tryck till vid kanterna. Stick några hål med en gaffel, och pensla med uppvispat ägg.
    4. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben