Den är fruktansvärt enkel att göra. Smakar ljuvligt och mycket. Passar lika bra till fest som till vardag.Servera gärna med ett gott potatismos.
Ingredienser
600 gram färsk vit fisk - typ hoki, sej eller torsk
2 dl fint strimlad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk ansjovis - 125 gram
3 msk kaviar - typ Kalles
2 msk hummerfond
1 msk fint hackad dill
5 dl Kelda ostsås
2 dl riven västerbotten eller annan smakrik ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg fisken i en lätt smord ugnsform.
- Hacka ansjovisfiléerna fint. Blanda alla ingredienser, förutom ost, i en kastrull. Låt småputtra i 5-7 minuter. Häll över fisken. Strö över ost och gratinera i ca 30 minuter.
- Servera gärna med potatismos och lättkokt sparris. Ägghalvor är också ett gott tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...