Min bästa fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Den är fruktansvärt enkel att göra. Smakar ljuvligt och mycket. Passar lika bra till fest som till vardag.Servera gärna med ett gott potatismos.

Ingredienser

  • 600 gram färsk vit fisk - typ hoki, sej eller torsk
  • 2 dl fint strimlad purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk ansjovis - 125 gram
  • 3 msk kaviar - typ Kalles
  • 2 msk hummerfond
  • 1 msk fint hackad dill
  • 5 dl Kelda ostsås
  • 2 dl riven västerbotten eller annan smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg fisken i en lätt smord ugnsform.
    3. Hacka ansjovisfiléerna fint. Blanda alla ingredienser, förutom ost, i en kastrull. Låt småputtra i 5-7 minuter. Häll över fisken. Strö över ost och gratinera i ca 30 minuter.
    4. Servera gärna med potatismos och lättkokt sparris. Ägghalvor är också ett gott tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben