Min Bakade Leverpastej

Ännu ett leverpastejrecept, denna gång mitt eget.

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 2 rödlökar
  • 150 g fläskkarré
  • 300 g kalvlever
  • 300 g tunnskivat späck
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk sirap
  • 3 st ansjovisfiléer
  • 1 knippa mejram
  • Instruktioner

    1. Ta bort eventuella hinnor och grova blodkärl på levern, som alternativt kan vara av gris. Skär sedan levern och karrén i mindre bitar.
    2. Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite smör och låt den svalna.
    3. Mal sedan lever, karré, lök och ansjovis. Använd den grova skivan om du har en köttkvarn, stålkniven om du använder matberedare. Sätt ugnen på 150 grader.
    4. Grovhacka mejramen och blanda sedan det malda köttet med mejram, rumsvarmt smör, sirap, mjöl, ägg, grädde, salt och peppar.
    5. Klä en 1-liters form med späck och häll i smeten. Baka pastejen i ca 1 1/2 timme. Låt den färdiga pastejen svalna och vänd sedan upp den på ett fat.
    6. Dekorera pastejen med timjankvistar och inlagd gurka.

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben