Min egen korv stroganoff - utan svamp och lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fick ett bryt för nåt år sen då helt plötsligt såsen började skära sej... fattade inte vad jag gjorde för tokigt. Så jag separerade alla ingredienser i stort sett eller tillade inte mer än en sak i taget och sen har det gått fint. Plus i kanten - barnen gillar denna skarpt.

Ingredienser

  • ½ falukorvsring
  • ca 1/3 tomatpurétub
  • 4 dl mjölk/grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör eller olja
  • 4 portioner pasta eller ris
  • Instruktioner

    1. Bryn den strimlade falukorven i smöret/oljan tills det får lite färg. Pudra därefter över mjölet - med pannan från plattan. Rör runt och låt mjölet sugas upp, häll därefter över vätskan och när det löst sej tillsätt tomatpuren, rör runt och pressa sedan ner vitlöken.
    2. Låt det hela puttra ihop, smaksätt med salt och svartpeppar.
    3. Servera med nykokt pasta och grönsallad eller enbart en tomatsallad kanske.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    silvesther 30 maj 2010

    Superbra och enkelt recept, lilltjejjen på 5 år älskar denna ;D

    Helena Jarlbo 16 april 2024

    Ja, den var väll ok antar jag...🤷‍♀️🤦‍♀️

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben