Min egna apelsin- och mangorutor

Serverar: 20-30 portioner

Detta är MIN variant på apelsin- och mangorutor. Smaksatt med juice av mango och apelsin, UTAN aspertin som i det tidigare receptet med läskedryck. Kakan blir automatiskt gulfärgad av råsockret.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl råsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2-3 mangofrukter, juicen (mängd efter smak)
  • Ev. 2-3 kryddmått mango arom (om man vill mer mangosmak)
  • Topping
  • 2 paket Philadelphia ost, naturell
  • 5-7 dl florsocker
  • 2 msk apelsinjuice
  • Ev. 2 kryddmått apelsinarom
  • 10 droppar orange hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och råsocker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten. Tillsätt mangojuicen och ev. lite mango arom. Har du inte så du kan pressa mangofrukterna, så ta i mer mangoarom i stället. Grädda kakan i 25-40 minuter längs ned i ugnen.
    3. Toppingen: Rör ihop alla ingredienserna till en slät kräm. Tillsätt hushållsfärgen och ev. arom. Då kakan svalnat, fördela krämen över den och garnera med chokladspån eller kokos. Skär i rutor.

    Liknande recept

    5
    40 min
    30-40
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben