Riktigt god gratäng med ris och skinka samt en väldigt god gratängsås. Ganska enkelt, men supergott.
Ingredienser
8 skivor rökt skinka ca 400 g
1 burk sparris 200-250 g
2 dl ris
1 liten lök
2 msk olja
1 buljongtärning
1 tsk salt
5 dl vatten
Gratängsås
1 dl majonnäs
½ dl chilisås
1 msk cognac
1 ½ dl grädde
1 dl riven ost
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Hacka löken fint och fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och rör om häll i 5 dl vatten, buljongtärningen och salt. Koka under tättslutande lock i 18 minuter. Bred ut riset i en ugnssäker form.
- Häll av spadet från sparrisen och fördela på skinkskivorna. Rulla samman skivorna och lägg dem på risbädden.
- Blanda majonnäsen med chilisås och cognac. Vispa grädden och blanda ner den i majonnäsen. Bred såsen över skinkrullarna och riset. Strö över den rivna osten.
- Gratinera 15 -20 minuter tills gratängen fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)