Min goda gryta

Otroligt god, jag gillar att dela med mej mums!

Ingredienser

  • 500-600 g grytbitar
  • 100 g torkade aprikoser
  • ½ Liter köttbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 - 3 gula lökar
  • 200 g champinjoner
  • 2-3 morötter
  • 1 gul eller röd paprika
  • 2 - 3 vitöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • ½ msk salt
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 2-3 msk vatten
  • 1 -2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong, tomatpuré och lagerblad. Lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden. Sänk värmen sjud i 30 minuter. Tillsätt krossade tomater, champinjoner.
    2. Hacka lök och slanta moroten. Skär paprika i strimlor och dela aprikoserna, lägg ner i grytan. Blanda ut mjöl i lite vatten och red av .Pressa ner vitlök och krydda, låt allt sjuda utterligare 10 minuter.
    3. Supergott !

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben