Min goda svartvinbärssaft

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 dag

God, enkel och läskande.

Ingredienser

  • 2 liter svarta vinbär
  • 25 g vinsyra
  • 3½ liter kokande vatten
  • 3 citroner i skivor
  • Strösocker (lika många kg som avrunnen saft)
  • Natriumbensoat (det står på förpackningen hur mycket)
  • Instruktioner

    1. Lägg bären (behöver inte rensas) + citronskivorna i en plasthink. Häll på kokande vatten. Lös upp vinsyran i hett vatten och häll i även den.
    2. Låt saften stå svalt i ett dygn (inte mer, för då börjar den jäsa). Sila av den och rör ner lika många kg strösocker som den färdigavrunna saften blir. Tillsätt natriumbensoat för konservering (det står på förpackningen hur mycket).
    3. Saften går också att göra på endast röda vinbär eller varför inte blanda?!
    4. Lycka till!
    5. Tips! Jag brukar plocka svarta vinbär och frysa in, två liter i varje påse. Då kan man göra saft när det passar, ja t o m mitt i vintern.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (3)

    Pepsipuh 16 augusti 2008

    Enkelt, snabbt och bra!

    anluk 11 augusti 2013

    Du väger alltså den färdigrunna saften och rör i lika många kg socker (förstår jag rätt då)

    Karamelli 12 augusti 2013

    Helt rätt uppfattat anluk :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben