Natriumbensoat (det står på förpackningen hur mycket)
Instruktioner
Lägg bären (behöver inte rensas) + citronskivorna i en plasthink. Häll på kokande vatten. Lös upp vinsyran i hett vatten och häll i även den.
Låt saften stå svalt i ett dygn (inte mer, för då börjar den jäsa). Sila av den och rör ner lika många kg strösocker som den
färdigavrunna saften blir. Tillsätt natriumbensoat för konservering (det står på förpackningen hur mycket).
Saften går också att göra på endast röda vinbär eller varför inte blanda?!
Lycka till!
Tips!
Jag brukar plocka svarta vinbär och frysa in, två liter i varje påse. Då kan man göra saft när det passar, ja t o m mitt i vintern.
Enkelt, snabbt och bra!
Du väger alltså den färdigrunna saften och rör i lika många kg socker (förstår jag rätt då)
Helt rätt uppfattat anluk :-)