Kycklinggryta med svartvinbärssaft

Serverar: 4 portioner

Värmande och god kycklinggryta med en smak av Asien. Fick klart godkänt av min systerdotter.

Ingredienser

  • 400 g benfritt kycklingkött
  • 1 stor gul lök
  • 3 morötter
  • 3/4 msk kycklingfond
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk soya
  • 2-3 msk outspädd svartvinbärssaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk malen ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev. mörk maizena
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i tärningar, ca 1 ½ cm stora. Skala och hacka löken. Skala och slanta morötterna.
    2. Bryn kyckling och grönsaker i matfettet.
    3. Tillsätt kycklingfond, vatten, soya och svartvinbärssaft, låt koka upp.
    4. Pressa i vitlöksklyftan och smaksätt med ingefära, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 10 minuter, tills morötterna känns färdiga.
    5. Red med maizena om du vill ha lite tjockare sås, såsen blir blank och fin med maizena.
    6. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben