Min italienska paj

Serverar: 10 portioner

Denna blir alltid succé när jag bjuder på den. Saftig och läckert god. Lätta och smidig att göra i långpanna till många.

Ingredienser

  • Pajdeg till en långpanna
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl kesella lätt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 20 st soltorkade tomater
  • 200 g salami
  • 300 g parmaskinka
  • 300 g ruccola sallad
  • 1 burk svarta oliver utan kärna
  • 1 kruka basilika el motsvarade fryst
  • 2 askar körsbärstomater
  • 4 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås (stark)
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Paprikapilver
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Garnering
  • 2 pkt Mozzarellaost
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda crème fraichen med chilisåsen, kryddorna, pressade vitlöken och den grovhackade basilikan. Ställ kallt så länge.
    2. Gör degen till pajen. Mät upp mjölet i en bunke. Häll på resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ kallt tills fyllningen är klar.
    3. Grovhacka de soltorkade tomaterna och salamin. Dela paramskinkar i två delar om de är långa skivor. Blanda ihop alla ingredienserna med crème fraicheröran. Häll ut i pajskalen och fördela jämt över hela.
    4. Skiva mozzarellan ganska tunt och strö den överst. Pudra lite oregano över.
    5. Grädda tills osten är smält och pajen fått fin färg..

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    nenne821 27 november 2008

    Hej! Tänkte fråga ungefär hur länge pajen ska gräddas och ska cocktailtomaterna bara läggas i hela? Och stämmer det att det ska vara 300 g ruccolasallad? Ska göra denna pajen på lördag, låter jättegod! Tacksam för svar.

    annthage 7 september 2010

    skall nog ta mager salami nästa gång och med lite mera smak......lite mindre parmaskinka ..kanske lite ägg i smeten....

    Yooshiin 18 maj 2011

    Låter super! Men är den lika god kall?

    mammis 26 april 2014

    Smakade fantastiskt gott men tyckte att pajskalet borde förgräddas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben