Min köttfärssås

Serverar: 3-4 portioner

Gott enkelt och inte så onyttigt. Jag tycker personligen om att laga mat med färska råvaror, så detta är mitt eget recept på köttfärsås. Självklart kan man byta ut de färska råvarorna mot råvaror på burk.

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 3 färska tomater
  • 1/2 gul lök
  • 1 burk lätt creme fraiche vitlök
  • 4-5 färska champinjoner
  • Piffi allkrydda el. annan allroundkrydda (efter smak)
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär tomater, lök och champinjoner i mindre bitar.
    2. Stek köttfärsen och tillsätt kryddorna.
    3. (OBS! Tänk på att piffi-, allround- och grillkryddor innehåller ganska mycket salt, så det är inte nödvändigt att tillsätta salt utöver.)
    4. Tillsätt sedan lök och champinjoner. Låt det steka en stund innan du häller i creme fraichen. Sist ska tomaterna i så de inte blir så mjuka och mosiga. Låt det stå någon minut bara. Smaka av!!!
    5. KLART! Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben