Min supergoda laxpudding

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En "lyxigare" variant av laxpudding som påminner om Janssons frestelse.

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • ev 1 dl mjölk
  • ca 1,5 kg potatis
  • ca 500 g rökt lax
  • 1 msk margarin
  • 1 dl dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda grädde och mjölk. Skala potatisen, skär potatisen antingen i stavar eller skivor. Ta margarinet och smöra en ugnsfast form. Varva potatis, lax och dill. Salta och peppra över potaislagren. Avsluta med ett potatislager. Häll över gräddblandningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills den får gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TweetyPie 23 mars 2008

    Jättegott!! Påskens Janssons frestelse, verkligen! Jag tog även i lök, det tyckte jag blev gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben