Mina favoriter

Serverar: 50 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade detta recept i en tidning för länge sedan. Det är goda kakaor till fikat.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g margarin eller smör eller hälften av varje
  • 6 msk socker
  • 5 dl vetemjöl
  • Mandelfyllning
  • 200 g margarin eller smör eller hälften av varje
  • 2 dl socker
  • 5 msk vetemjöl
  • 5 msk vispgrädde
  • 200 g sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Smörj bakelseformar med matfett. Börja med fyllningen. Finhacka mandeln och lägg den tillsammans med de andra ingredienserna i en kastrull. Låt blandningen smälta samman på svag värme.
    2. Gör mördegen under tiden. Blanda samman alla ingredienser till en slät deg. Rulla till längder som delas till 50 bitar. Tumma ut dessa i formarna. När mandelfyllningen smält samman och kokat någon minut fördelas den i formarna. Grädda kakorna till gyllene färg ca 10 min Ta försiktigt loss kakorna då de har svalnat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fudge
    En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben