Minestrone för alla årstider från viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mustig, mättande och lättlagad. 2 points per portion. 165 kcal per portion. Kan frysas.

Ingredienser

  • 2 purjolökar eller 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 tsk flytande matfett
  • 100 g potatis, skalad och skuren i bitar
  • 4 medelstora morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1 förp krossade tomater, ca 400 g
  • 100 g liten pasta t.ex. stelini eller bruten spagetti
  • 1 tsk blandade örtkryddor, t.ex. franska örter
  • 200 g haricots verts, skurna i bitar
  • 1 knippa slätbladig persilja eller basilika, hackad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolök eller gul lök i matfett i en kastrull på svag värme i ca 5 min. Lägg i potatis och morötter och späd med buljong och krossade tomater. Låt det koka upp.
    2. Lägg i pastan och örtkryddorna och låt soppan koka upp på svar värme 10-12 min. Blanda ner bönerna och koka ett par minuter till.
    3. Smaksätt med salt och peppar och strö över hackad persilja eller basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben