Minestrone

Serverar: 6 portioner

En riktig fullträff. Massor av nyttiga ingredienser och mycket värmande såhär på hösten. Med en klick creme fraiche och en klick Paprika pesto med cashewnötter från ICA, blir soppan ännu bättre.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 80 g kålrot
  • 90 g rotselleri
  • 1 morot
  • 350 g palsternacka (4 st)
  • 2 hammarvitlöksklyftor (eller 4 vanliga)
  • 2 liter grönsaksbuljong
  • 4 dl pasta, anpassad för soppa
  • 1 krm vitpeppar
  • 10 små körsbärstomater, skivade
  • 20 sockerärtor, strimlade
  • ½ dl finhackade färska örter (basilika/timjan/persilja)
  • Instruktioner

    1. Hacka alla grönsaker utom tomaterna och sockerärtorna.
    2. Fräs mjuka i lite smör. Pressa i vitlök och häll över buljong. Koka tills allt är 5 minuter från perfekt. Tillsätt pastan och peppar.
    3. 1 minut innan servering, tillsätt sockerärtor, tomater och örterna.
    4. Servera rykande het med gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben