Mustig minestrone

Serverar: 2 portioner

Uteslut sidfläsket för att få en helt vegetarisk soppa.

Ingredienser

  • 1 potatis
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, ca 50 g
  • ½ purjolök
  • 75 g rimmat sidfläsk
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 dl kokt och skuren spagetti
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morot och rotselleri. Skär det i fina stavar. Ansa och strimla purjolöken. Skär fläsket i tärningar.
    2. Fräs fläsket i en stor kastrull i lite matfett utan att det får färg. Späd med buljong och rör ner potatis, morot, selleri, purjolök och pressad vitlök. Låt soppan småputtra under lock ca 20 minuter.
    3. Tillsätt ärter och spagetti. Låt soppan koka upp på nytt så att allt blir genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Bjud gärna nyriven parmesanost till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (1)

    Gul13 30 april 2010

    Jag förstår inte varför jag inte tycker om soppa. Jag tror den är jättegod men jag är absolut ingen soppmänniska. Den gick snabbt och laga och det var inga svårigheter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben