Minestrone Milanese

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Den här berömda grönsakssoppan kommer från Milano men finns i flera olika versioner över hela världen.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 55 g pancetta eller tärnat bacon
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 morötter, tärnade
  • 2 stjälkar selleri, hackade
  • 225 g vita bönor, blötlagda i kallt vatten i 3-4 timmar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 liter köttbuljong
  • 350 g potatis, tärnad
  • 175 g pasta t ex makaroner
  • 175 g haricots verts, skurna i bitar
  • 115 g färska eller frysta gröna ärtor
  • 225 g savoykål, strimlad
  • 3 msk hackad färsk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Hyvlad parmesan
  • Instruktioner

    Hetta upp olivoljan i en stor, tjockbottnad kastrull. Lägg i pancetta (bacon), lök och vitlök och fräs dem i 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt därefter morötterna och selleri och fräs grönsakerna i ytterligare 5 minuter eller tills de har mjuknat. Låt bönorna rinna av och ägg ner bönorna tillsammans med de krossade tomaterna inklusive köttbuljong. Koka upp, sänk sedan värmen och låt det hela sjuda under lock i 1 timme. Tillsätt potatis, lägg på locket igen och sjud i 15 minuter och lägg sedan i pasta, haricots verts, ärtor och kål. Låt det hela sjuda under lock i ytterligare 15 minuter tills alla grönsaker är genomkokta. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i varma djuptallrikar och servera genast med persilja och parmesanosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben