Goda att servera som ett lite matigare tilltugg till drinkar. Receptet ger 12 portioner á två bitar var.
Ingredienser
2 msk olivolja
1 kg oxfilé
1 stor charlottenlök
300 g skogschampinjoner
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
250 g smördeg (1 paket)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Torka oxfilén torr och skär i ca 24 kuber. Strö över salt och peppar.
Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna och bryn köttkuberna snabbt på två sidor. Bryn dem i ca 4 minuter totalt, stek dem inte för hårt! Lägg över köttet på ett fat och låt svalna.
Hacka lök och svamp fint. Bryn först svampen i stekpannan till de mjuknar och börjar släppa ifrån sig vätska. Tillsätt sedan lök och stek i ca 10 minuter till tills den blir mjuk och genomskinlig. Dra pannan från värmen och låt kallna.
Skär smördegen i 24 rektanglar.
Fördela lök- och svampmixen på degen och toppa varje bit med en köttbit.
Vik ihop degen runt fyllningen och nyp ihop skarvarna.
Lägg degpaketen på bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt.
Såhär långt går att förbereda och ställa in kuberna i kylen.
Baka degpaketen gyllenbruna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.