Mini-hummertacos med avokadosalsa

Serverar: 16 portioner

Årets stora trend, inte helt utan anledning. Gott, fräscht och superlyxigt att starta festen med!

Ingredienser

  • 1 färsk kokad hummer
  • 8 soft taco tortilla, Santa Maria
  • 1 dl rapsolja till stekning
  • ½ mango, hackad
  • Avokadosalsa
  • 2 avokado
  • 1 liten vitlök, riven
  • 1 dl grön paprika, finhackad
  • 8 gula och röda cocktailtomater, finhackade
  • 1 mild röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 kruka koriander, halva krukan stjälkar och blad finskuren och 16 blad plockade till dekoration
  • 1 lime, rivet skal och halva saften
  • Salt
  • Peppar
  • Snabbpicklad rödkål
  • 2½ dl runt skivad rödkål eller röd spetskål
  • ½ gul lök, tunt skivad
  • 1 liten citron, saften
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg rödkål och lök i en skål och tillsätt all citronsaft. Låt dra svalt i ca 10 minuter tills kålen och löken blivit rosa. Häll av saften och smaksätt med salt och olivolja. Smaka av.
    2. Rensa under tiden hummern och ta vara på köttet, hacka i stora bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek mini-tortillas tills de är lätt gyllenbruna. Låt rinna av på ett hushållspapper och vik dem försiktigt på mitten. Låt dem svalna liggandes på ena sidan så att de "stelnar" som ett tacobröd.
    3. Blanda alla ingredienser till salsan och dela/mosa den grovt med gaffel. Smaka av med hälften av limesaften och rivet skal från hela limen.
    4. Lägg lite salsa i botten på varje bröd, toppa med två bitar hummer, lite mango och en klick rödkål. Avsluta med några droppar lime och ett blad koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben