Minibiskvier med saffran och apelsin

Serverar: 40 portioner

Ljuvliga små bakverk med mycket julkänsla!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning
  • ½ dl färskpressad apelsinjuice
  • ½ g saffran
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl florsocker
  • Garnering
  • Mörk choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa snabbt ihop grovt riven mandelmassa och äggvita med elvisp till en slät smet. fyll en spritspåse med smeten. Spritsa ca 40 bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Fyllning: Blanda apelsinjuice med saffran och låt stå 30 minuter. Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt saffransjuicen. Fortsätt vispa till en slät kräm.
    4. Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en topp. Låt stelna i kylen i ca 1 timme.
    5. Doppa biskvierna i smält mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben