Minipajer med fetaost

Serverar: 16 portioner

Gott till lunch.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 100 g Apetina
  • 8 körsbärstomater
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Pajdeg Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben